Reportage/inslag

På den här sidan har jag samlat ett litet urval av mina arbeten som fotograf & redigerare.
Klicka på bilderna för att se inslagen.

”När de kom lärde jag mig svenska”
AAA
Reglerna för anhöriginvandring har skärpts, men för en man som återförenats med fru och barn, betydde det allt. – Hela mitt liv förändrades när de kom, säger pappa Anas Alsayed. Se reportaget i Agenda, vid 30:05 in i programmet.

Stephans klassiker
Stephan
Följ med på Stephans resa mellan Sälen och Mora i hans jakt på en svensk klassiker.

Sveriges befolkningstillväxt – på 90 sekunder

Sveriges befolkning växer så det knakar och vi blev tio miljoner långt tidigare än vad man trodde. Här får du Sveriges befolkningstillväxt på 90 sekunder..

SVT Nyheters Årskrönika 2016

År 2016 sattes världen verkligen på spänn! Ta in och förstå det ovanliga nyhetsåret i årskrönikan.
Klicka på bilden för att se programmet.

Korrespondenterna, EU-bonden

Jag och reporter Christoffer Wendick reste till Rumänien för att se vart Europa är på väg, sett utifrån bondens värld.
Klicka på bilden för att se programmet.

Maggio: ”Jag kommer att vara livrädd”

I år är det tio år sedan Veronica Maggio tog den svenska popvärlden med storm när hon släppte debutsingeln ”Dumpa mig” och det firar hon med att göra sin största egna konsert någonsin. Kulturnyheterna träffade den rastlösa artisten under förberedelserna inför spelningen på Stockholm stadion.
Klicka på bilden för att se programmet.

Att stanna eller inte stanna: Brexit ett vägskäl för svenskägda företag

På den brittiska puben i Westminster kan man redan rösta. I baren finns två öltappar med EU-flaggor. På den ena står det IN och på den andra OUT. Reportage från London, med reporter Christoffer Wendick.
Klicka på bilden för att se programmet.

MITT SVERIGE – Svenskt samhällsprogram i nio delar
mittsverige
Mitt Sverige är en serie i nio delar som tar tempen på vårt land i förändring. Här är olika människors egna berättelser i fokus, utan kommentarer från politiker och proffstyckare.
Klicka på bilden för att se programmet.

Lesbos – helvetesporten till Europa

Det smala sundet mellan Turkiet och grekiska ön Lesbos har blivit porten till Europa. Varje dag kommer uppemot 3.000 nya flyktingar och migranter med båt till ön. Den senaste tiden har mer än 20.000 flyktingar samlats på ön där det inte funnits tillräckliga resurser.
Klicka på bilden för att se inslaget.

Hbtq-vänliga Wien – en myt?

Det handlar om tolerans och acceptans. När Eurovision song contest hålls i Wien vill värdstaden passa på att profilera sig som progressivt och rättskaffens. Conchita Wurst har blivit ansiktet utåt för det toleranta och liberala Österrike. Frågan är om bilden är sann.
Klicka på bilden för att se inslaget.

Lokaljournalistikens död hotar demokratin

Svensk lokaljournalistik befinner sig i kris. Annonsörerna sviker och hittills har tidningarnas enda svar på den nya tidens utmaningar varit att skära ner och sparka journalister.
Klicka på bilden för att se inslaget.

Tuffare arbetsmarknad hotar unga svenskar i Norge

I Oslo är nästan var femte ung från Sverige och när den norska ekonomin nu dalar hotas de svenska ungdomarna av tuffare arbetsmarknad. Rapport besökte Oslo.
Klicka på bilden för att se inslaget.

Så tycker partierna om tv-avgiften

Radiotjänst måste nu betala tillbaka 40 miljoner kronor till de som betalat avgift för datorer. Politikerna kommer att bli tvungna att fatta beslut om hur public service ska finansieras, menar SVT politiska kommentator Pontus Mattsson.
Klicka på bilden för att se inslaget.

Mobilapp ska hindra lavindöd – Vi besökte Hemavan

Allt fler svenskar dör i laviner. De varningssystem som finns idag i fjällen är inte tillräckligt avskräckande för åkare i jakt på det perfekta puderåket. Nu kommer den första mobilappen som ska försöka minska olyckorna.
Klicka på bilden för att se inslaget.

Sverige lockar och avskräcker – Agenda i Norge inför valet

När Norge går till val den 9 september kommer norrmännen enligt opinionsmätningarna att rösta fram en ny statsminister, Höyres Erna Solberg. Agendas reporter Eva Elmsäter och fotograf Mikael Eriksson har träffat henne.
Klicka på bilden för att se inslaget.